Friss topikok

  • deak noemi: Kedves blogíró, A Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói vagyunk,... (2010.04.28. 16:08) vége
  • Lőcsei: Jee! Máris nagyon kedvetkaptam , hogy kimenjek!!! A Via ferrata szó és az a kép egyszerűen lázba... (2008.07.22. 14:18) Hegyek, jazz
  • Lőcsei: Szia Bálint! Eröltesd meg magad mert az Évi blogja kezd érdekesebb lenni! :) Kiállítások , jazz-... (2008.07.18. 13:49) Éva megérkezett
  • ToBoZ: Mit válogatunk? (2008.07.10. 18:01) Dizájnkatasztrófa a homokozóból
  • Andris: sok dologban egyetértek, a sajtjaik nagy része zsíros, azonban jobb helyeken lehet kapni kevésbé z... (2008.07.07. 06:58) Nemzetek konyhája

2008.06.30. 18:40 ToBoZ

A főzőshow folytatódik

 Vettem fél kiló békacombot. 1,98 öró, indonéziában fogták kézzel a rizsföldön. Gyakorlatilag tiszta fehérje.

Provanszi (vagy provance-i?) reformkonyha módra fogom elkészíteni. Vettem provanszi fűszerkeveréket, borsmalmot. Só, tej és vaj nem kerül bele, az eredeti recepttel ellentétben. A tej ugyanis akadélyozza az esetleges értékesebb tápanyagok felszívódását. A só meg a vaj egyértelmű.

A francia élelmiszerár-képzés nagyon fura. Egyrészt nagy a különbség aszerint, hogy hol (az utca melyik oldalán) vásárolsz élelmiszert. Másrészt itt van ez a sok tengerentúli, (nagy fehérjetartalmú) ínyencség, ami a magyarországi ár harmada. Az egy kilós mélyhűtött lasagna pedig olcsóbb, mint egy kiló friss kenyér ugyanabban a boltban. És nem mérgező, még még finom is. Csak természetes szivacsot lehet kapni. Az egy literes mosogatószer olcsóbb, mint a fél, ahogy az egy kilós só is olcsóbb, mint a 200 grammos. Persze sót nem vettem, minek is, van a tengerben.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nizza.blog.hu/api/trackback/id/tr2546505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToBoZ 2008.06.30. 18:42:00

Andrison kívül minden hozzászólóm lekopott. Kár. Pedig a statisztika mutatja, hogy olvastok szép számmal.

Andris 2008.07.01. 16:48:29

igen, kösz, hogy hozzátettél! :P

amúgy én is ezt tapasztaltam.
mindig egy 2 öró alatti árú
kétlazacos-lasagne-t ettem, mert
az olcsóbb mint a sonkás kenyér.

a vicces az, hogyha sima füstölt
lazacot vettem, az drágább, mint
amit a lasagne-ba raktak belőle.

Magyarázatként annyi tutam kitalálni, hogy szerintem a mirelit lasagne-kból viszonylag nagy a kínálat és relatíve alacsony a fizetőképes kínálat (értsd: ilyet szegények esznek csak)

sajnos északon a tengeri bizbaszok is elég drágák voltak, kb a magyar árban. (nyers rákok 15-20 öró/kg)
de a hús sem olcso ( 8 öró felett)
ha egész jó árban akartam meleget enni, burkoltam egy kebapot.
(így írják, ugye?)

Andris 2008.07.01. 16:49:54

javítás: a fizetőképes kereslet kicsi, csak egy kicsit szenilis vagyok. :P
süti beállítások módosítása