Vettem fél kiló békacombot. 1,98 öró, indonéziában fogták kézzel a rizsföldön. Gyakorlatilag tiszta fehérje.
Provanszi (vagy provance-i?) reformkonyha módra fogom elkészíteni. Vettem provanszi fűszerkeveréket, borsmalmot. Só, tej és vaj nem kerül bele, az eredeti recepttel ellentétben. A tej ugyanis akadélyozza az esetleges értékesebb tápanyagok felszívódását. A só meg a vaj egyértelmű.
A francia élelmiszerár-képzés nagyon fura. Egyrészt nagy a különbség aszerint, hogy hol (az utca melyik oldalán) vásárolsz élelmiszert. Másrészt itt van ez a sok tengerentúli, (nagy fehérjetartalmú) ínyencség, ami a magyarországi ár harmada. Az egy kilós mélyhűtött lasagna pedig olcsóbb, mint egy kiló friss kenyér ugyanabban a boltban. És nem mérgező, még még finom is. Csak természetes szivacsot lehet kapni. Az egy literes mosogatószer olcsóbb, mint a fél, ahogy az egy kilós só is olcsóbb, mint a 200 grammos. Persze sót nem vettem, minek is, van a tengerben.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ToBoZ 2008.06.30. 18:42:00
Andris 2008.07.01. 16:48:29
amúgy én is ezt tapasztaltam.
mindig egy 2 öró alatti árú
kétlazacos-lasagne-t ettem, mert
az olcsóbb mint a sonkás kenyér.
a vicces az, hogyha sima füstölt
lazacot vettem, az drágább, mint
amit a lasagne-ba raktak belőle.
Magyarázatként annyi tutam kitalálni, hogy szerintem a mirelit lasagne-kból viszonylag nagy a kínálat és relatíve alacsony a fizetőképes kínálat (értsd: ilyet szegények esznek csak)
sajnos északon a tengeri bizbaszok is elég drágák voltak, kb a magyar árban. (nyers rákok 15-20 öró/kg)
de a hús sem olcso ( 8 öró felett)
ha egész jó árban akartam meleget enni, burkoltam egy kebapot.
(így írják, ugye?)
Andris 2008.07.01. 16:49:54