Friss topikok

  • deak noemi: Kedves blogíró, A Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói vagyunk,... (2010.04.28. 16:08) vége
  • Lőcsei: Jee! Máris nagyon kedvetkaptam , hogy kimenjek!!! A Via ferrata szó és az a kép egyszerűen lázba... (2008.07.22. 14:18) Hegyek, jazz
  • Lőcsei: Szia Bálint! Eröltesd meg magad mert az Évi blogja kezd érdekesebb lenni! :) Kiállítások , jazz-... (2008.07.18. 13:49) Éva megérkezett
  • ToBoZ: Mit válogatunk? (2008.07.10. 18:01) Dizájnkatasztrófa a homokozóból
  • Andris: sok dologban egyetértek, a sajtjaik nagy része zsíros, azonban jobb helyeken lehet kapni kevésbé z... (2008.07.07. 06:58) Nemzetek konyhája

2008.07.05. 21:16 ToBoZ

Nemzetek konyhája

www.pannontej.hu/index.php

Sokáig tartott, mire megtaláltam. Kétségbe voltam esve, mert az angol wikipédia és google találatok nem tudtak hasznos információkkal ellátni. Ezért magyarul is megpróbáltam, hátha. Hajrá magyar ínyencek, van mit behoznunk. Persze nem a franciákkal szemben, akik számomra érthetetlenül sikeresen tudják eladni a konyhájukat külföldön, hanem a britekkel. Van még egy ország, ami olyanokat adott a világnak, mint a marmite, a sok pickle, az HP szósz, a black pudding?

Kifejtettem a kollegáimnak is, hogy szerintem a francia konyhaművészet túl van értékelve, valamint hogy a brit és az olasz is jobb. Eléggé zokonvették, a szomszédokat ugye nem szeretik. Maradunk ennyiben. Még a konzerveket is túlsavanyítják ezek a szerencsétlenek, a sok terrine meg nyomába nem ér egy magyar májasnak, mert túl darabos, ezért nem olvad szét az ember szájában.

Tipikus esete a konzervativizmus csődjénak. Büszkék rá, hogy nem raknak bele emulgeálószert, miközben az íz sínyli meg.

Románcuk a zöldbabbal kifejezetten visszataszító számomra. Tegnap egy kolleganőm főtt zöldbabot evett magában ebédre.

A bagettről Magyarországon azt hittem, hogy csudajó, mert könnyebb vágni, kenni. Ennek az a súlyos ára van, hogy irtó hamar kiszárad. Fél nap. És kenyeret ugyanúgy egyszer szállítanak naponta, tehát jóérzésű ínyenc délután már nem ehet kenyeret semmihez. Ez azért nem túl praktikus.

Sajtból van választék, a franciák szerint az év minden napjára jut egy. (Ennek némileg ellentmond, hogy de Gaulle azon tűnődött, hogyan lehet egy 246 féle sajtot gyártó országot kormányozni.) Az a baj, hogy mind zsíros. De tényleg. 40% alatti zsírtartalom a szárazanyagban a franciáknak már nem rendes sajt. Az eddigi legjobb, amit vettem, egy fogyókúrásoknak készült fajta. Szóval maradok az olmützinél, amit itt nem lehet kapni, mert félnek az igazságtól a franciák.

Ha importálnának ételt, villámgyorsan szétfoszlana a konyhájuk köré szőtt mítosz, mert az araboktól a feketéken át a magyar diákokig mindenki hazai pályán alázná őket meg a termékeik hanyagolásával.

1 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://nizza.blog.hu/api/trackback/id/tr43554977

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Simplemente haga clic en la siguiente página web 2018.06.16. 13:20:48

MRT Tisztújító vezetőség választás 2018 - Radiológia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andris 2008.07.07. 06:58:29

sok dologban egyetértek,
a sajtjaik nagy része zsíros, azonban
jobb helyeken lehet kapni kevésbé zsíros sajtokat is.
A terrine egy borzadály, azonban van nekik krémes állapotú májkrémük is (asszem mousse) aminek elsőre fura íze van, de miután megszoktam nagyon ízlett. Szóval érdemes nézelődni nagyobb boltokban.
Globálisan a francia kajákról nekem sincs jó képem, azonban általában az a szabály érvényesül, hogy ami megfizethetetlenül drága, az nagyon finom is, az olcsó szar. Talán érdemes egyszer kipróbálni egy étterem-szerűséget is.
SZVSZ a kebaposok is jobbak, mint a boltban vehető olcsó szir-szarok és ha megnézed, bár 3.60E de elég rendes méretű "gyrost" adnak.
Sok kisérletezés után megtalálható az, ami neked megfelel, velem például 1 évig a menza menüjét is végigkostoltatták, namost a zöldbabot én sem bírom ilyen koncentrációban, de van borzasztóbb dolog a zöldbabnál is!!!
süti beállítások módosítása