Friss topikok

  • deak noemi: Kedves blogíró, A Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói vagyunk,... (2010.04.28. 16:08) vége
  • Lőcsei: Jee! Máris nagyon kedvetkaptam , hogy kimenjek!!! A Via ferrata szó és az a kép egyszerűen lázba... (2008.07.22. 14:18) Hegyek, jazz
  • Lőcsei: Szia Bálint! Eröltesd meg magad mert az Évi blogja kezd érdekesebb lenni! :) Kiállítások , jazz-... (2008.07.18. 13:49) Éva megérkezett
  • ToBoZ: Mit válogatunk? (2008.07.10. 18:01) Dizájnkatasztrófa a homokozóból
  • Andris: sok dologban egyetértek, a sajtjaik nagy része zsíros, azonban jobb helyeken lehet kapni kevésbé z... (2008.07.07. 06:58) Nemzetek konyhája

2008.06.18. 21:04 ToBoZ

Kínzó kérdések

Friss: Péntek reggelre ígérték az áramot. Az igazit, amivel még melegvizem, hűtőm, mikróm is lenne. Egy kolleganőm intézte telefonon. A kis sárgadinnye finom.

Miért nem vettem észre, hogy 50 méterre az eddigi törzshelyemtől, közelebb a lakásomhoz, a labor fele vezető úton van egy diszkont (leader price), ami fele annyiért kétszer akkora választékot biztosít?

Az eddigi törzshelyem (casino) kizárólag a hozzám hasonló vaksi külföldiekből él?

A boules-játékos öreg bácsikhoz odamehetek, hogy be szeretnék állni, de semmit nem tudok?

Melyik ország lakosai majmolják leginkább az amcsikat? (Nálam német- és franciaország döntetlen.)

A Le Trianon nevű ház (mert ugye itt neve van a házaknak) keresztelői is arra gondoltak, amire mi?

Biciklit vagy bérletet vegyek?

Szempontok a döntéshez:

- Biciklivel hamarabb eljutok a laborba, tovább élvezhetném az ingyenreggelit.

- Tömegközlekedéssel hétvégén kényelmesebben eljutok messzi hegyek bérceire.

- A bicikli elromolhat, és nincs szerszámom.

- Hoztam otthonról biciklitzárat.

- A biciklizés csak addig egészségesebb, amíg el nem ütnek. Sisakot nem hoztam.

Egyébként ma is unalmas dokumentumokat olvastam. A diszkont dolog feldobott, vettem sok finomat. Pl.: hatféle terrine (köztük nyúl és strucc), rák, lazac, tintahal. Tengernyi fehérje.

Igazi címlapos köszönet Eszternek, Jucnak és Andrisnak, amiért töltik belém a lelket. Hicham telefonszáma kösz nem kell. Többiek?

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nizza.blog.hu/api/trackback/id/tr63527930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juc 2008.06.18. 21:48:21

szia Toboz,

szerintem biciklit vegyél, mert az jó elfoglaltságnak is, míg a tömegközlekedésen csak anyázol, plusz fújja a hajadat a szél, ha gyorsan tekersz. de rám ne hallgass, én elfogult vagyok.
ezek szerint minden szarabb közelebbről, bár ha vannak ilyen jó kis pozitívumok, mint a mai diszkont dolog, azok azért feljavítják a dolgot, a végén még jó is lehet.

na szép estét és további jó áramszerzési felderítő akciókat kívánok!
juc

ToBoZ 2008.06.18. 22:02:37

Kösz. Én is éppen a bicikli felé hajlok. Holnap megpróbálom rendezni.

Lőcsei 2008.06.19. 21:45:42

Szia Bálint!

A bringa neked nem lehet kérdés!
tisztább, najó nem szárazabb és nem biztonságosabb... de gyorsabb és feelingesebb Ez elvi kérdés! Nem beszélve arról, hogy ha kijutok hozzád akkor bringát biztos, hogy viszek és akkor csak a villamosról tudnál integetni!
Peace and love!
süti beállítások módosítása