Friss topikok

  • deak noemi: Kedves blogíró, A Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói vagyunk,... (2010.04.28. 16:08) vége
  • Lőcsei: Jee! Máris nagyon kedvetkaptam , hogy kimenjek!!! A Via ferrata szó és az a kép egyszerűen lázba... (2008.07.22. 14:18) Hegyek, jazz
  • Lőcsei: Szia Bálint! Eröltesd meg magad mert az Évi blogja kezd érdekesebb lenni! :) Kiállítások , jazz-... (2008.07.18. 13:49) Éva megérkezett
  • ToBoZ: Mit válogatunk? (2008.07.10. 18:01) Dizájnkatasztrófa a homokozóból
  • Andris: sok dologban egyetértek, a sajtjaik nagy része zsíros, azonban jobb helyeken lehet kapni kevésbé z... (2008.07.07. 06:58) Nemzetek konyhája

2008.06.28. 16:50 ToBoZ

Főzőcske

Rizottó á la Valentin

A többszörösen telítetlen zsírsavak és a magas biológiai értékű fehérje bőséges forrása.

Hozzávalók négy személyre, vagy egy mohó személynek háromszor:

-fél kiló rák (2,9 öró)

-szőlőmagolaj

-rizs

-mandulával töltött olivabogyó

-St Jean -i fokhagyma (aki tud jobb fordítást a nagy, lilás fokhagymára, ne tartsa magában)

-fél száraz bagett

-béarni szósz

A rákot zacskóstul berakjuk a mikróba melegedni 5 percre, 300 watton.

Eközben egy fél fej fokhagymát meghámozunk és apróra vágjuk. Fél centi szőlőmagolajat egy nagy serpenyőbe töltünk.

A rák zacskójából a levet beletöltjük egy rizsfőzésre alkalmas edénybe. Kipótoljuk ezt vízzel, majd főzzük benne a rizsát.

A fokhagymaaprólékot és a rákokat belerakjuk a serpenyőbe, sütjük.

Miután a rák megsült, a rajta lévő olajat felszivatjuk vékonyra vágott szárazbagett-szeletekkel. A szárazbagett-szeletekre mind rakunk ezután egy mandulával töltött olivabogyót.

Keverjük össze a maradék olajos rákot a rizzsel és a béarni szósszal egy nagy üvegtálban. Fogyasszuk előételként a fokhagymás-rákos-olívás-mandulás bagettszeleteket, utóételként a rizottót.

Gondolkozzunk el azon, hogy az indiai óceánból származó rák miért kerül magyarországon háromszor ennyibe, az étolaj meg miért harmadannyiba (a napraforgó negyed).

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nizza.blog.hu/api/trackback/id/tr15543504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása