Friss topikok

  • deak noemi: Kedves blogíró, A Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói vagyunk,... (2010.04.28. 16:08) vége
  • Lőcsei: Jee! Máris nagyon kedvetkaptam , hogy kimenjek!!! A Via ferrata szó és az a kép egyszerűen lázba... (2008.07.22. 14:18) Hegyek, jazz
  • Lőcsei: Szia Bálint! Eröltesd meg magad mert az Évi blogja kezd érdekesebb lenni! :) Kiállítások , jazz-... (2008.07.18. 13:49) Éva megérkezett
  • ToBoZ: Mit válogatunk? (2008.07.10. 18:01) Dizájnkatasztrófa a homokozóból
  • Andris: sok dologban egyetértek, a sajtjaik nagy része zsíros, azonban jobb helyeken lehet kapni kevésbé z... (2008.07.07. 06:58) Nemzetek konyhája

2008.06.23. 19:48 ToBoZ

A munkahelyem

Alapjában véve az a baj, hogy a munkahelyemen sok a hülye, illetve hogy én velük kerültem munkakapcsolatba. Sokáig azt hittem, hogy én vagyok az, mert mégiscsak ők dolgoznak már évtizedek óta a tutijóban, de sajnos nem. Ha így lenne, legalább tanulhatnék.

A főnök nem az, ez például abból is látszik, hogy rögtön lepasszolt a kisebb főnöknek, hogy ne legyen dolga velem.

Ez a főnök, az egyetlen mérnök a laborban, elkészíti, felügyeli a szabályzatokat. A többieknek fingjuk nincsen, hogy mit miért, csak azt csinálják, ami le van írva. Ez úgy derült ki, hogy szeretek kérdezni. Ma például megkérdeztem, hogy a gipsz hogy van franciául. Természetesen az angolul próbálkozást hamar elvetettem, ennyire még a főnök sem művelt. Miután kalcium-szulfátként (szülfátt dö kállsziömm) nem értették, leírtam hogy CaSO4, hátha. Az egy dolog, hogy a harmadéves itteni vegyészhallgató nem tudja, de az meg a másik, hogy egy negyvenéves, sok éve hordalékot és iszapot is elemző vegyész sem. Az meg megint egy másik, hogy miután megnéztem szótárban, a vegyészhallgató nem hitte el. Ezen a ponton megint elbizonytalanodtam, hogy ki a hülye, aztán a wikipédia megnyugtatott mindkettőnket. Ez az itthoni (tudományegyetemista) vegyészek szintje is?

Ha valamit 4,2-es pHra be kell állítani, akkor nem hogy kitalálna valami pufferrendszert, és lemérne belőle egy marhanagy flakonba, hanem minden egyes mintát pipettával foszforsavaz, miközben lóg bele a pH méter. Nagyjából öt percig méricskél egy mintát, ezek tizesével szoktak érkezni naponta többször De mivel a mennyiségek is lépésről lépésre meg vannak szabva, kis aggyal ki lehetne fundálni azt is, hogy egy mintához hány centi foszforsav kell, és az automata pipettával bemérni. Dehát ez sajnos nincs benne a szabályzatban.

Néhány dolog miatt mégis működhet ez a cég, ez közül pedig első a pénz bősége. Amit egy önkormányzati társulástól kapnak, hogy ezzel nyugtassák magukat környezetvédelmileg. Nagyjából félmilliárd forintnyi berendezést számoltam össze az amúgy is impozáns épületben. Ennyiből a műegyetemen űrhajót épitenek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nizza.blog.hu/api/trackback/id/tr83535775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása